Чай Улонг (Улун)

 Чай Улонг - різновид чаю, який проходить процедуру неповної ферментації, його називають «напівферментований чай». Згідно внутрикитайскому поділу, чай улонг займає середню позицію між класичним чорним та зеленим чаєм. Компанія Newby пропонує вам вишукані, рідкісні та найпопулярніші види чаю улонг або улун. Купити в інтернет-бутіку ви можете одні з кращих у світі улонгов, які користуються популярністю не тільки в Україні, але й в Китаї, в Англії, та багатьох європейських країнах.


Докладніше


 Особливості виробництва улонгів

 Процес ферментації, який використовується для обробки більшості сортів та видів чаю, щодо улонга (улуна), здійснюється лише частково: чайне листя ферментується не повністю. Таким чином, внутрішній шар листя не втрачає унікальну структуру. Від зеленого чаю улонг запозичує яскравість аромату та нотки фруктів, від чорного – пряні нотки та насиченість смаку. Деякі види улонгів за ступенем ферментації відносяться ближче до зеленого чаю, інші більше нагадують чорний (червоний – інша назва) чай.


 Процедура виробництва Улонгів найбільш трудомістка. Оптимальна обробка листя та отримання ідеально збалансованого смаку вимагає особливих та складних вмінь, якими володіють першокласні чайні майстри. Якщо ви хочете знайти саме такий улонг, який можна придбати в Києві та по всій Україні, висококласний зразок цього чаю можна підібрати в інтернет-бутіку Newby.


 Чайне листя після складаннязбору зав'ялюють під відкритим сонцем протягом декількох годин, після чого товстими шарами складають в кошики та залишають в тіні, де майбутній улонг (улун) ферментується. Важливий момент цього процесу – приблизно 1 раз в 60 хвилин чайне листя для улонга (улуна) дбайливо перемішують та розминають, для забезпечення нерівномірної ферментації. Середина листя піддається меншій обробці, ніж його края. Ступінь ферментації чайного листя для улонгів визначається тривалістю обробки та якістю сировини. Потім чайне листя просушується при високій температурі для запобігання подальшої ферментації.


 Як визначити якість улонгів

 Якщо ви бажаєте спробувати справжній класичний чай улонг (улун) фахівці рекомендують звернути увагу на зовнішній вигляд чайного листя в упаковці. Улонг виробляється досить оригінально в порівнянні з іншими видами чаю, тому дуже легко зрозуміти, якої він якості. Справжній якісний чай улонг завжди цільнолистовий, в ньому відсутній пил. В процесі заварювання листя улонга (улуна) розгортаються, тоді можна побачити його темні краї, що контрастують з серединою листя, де легко проглядається оригінальна структура. Та звичайно, улонги мають непідробний смак та аромат, які легко впізнати.


 Ексклюзивна колекція Улонгів Newby складається з чотирьох різних неповторних смаків цього найдавнішого благородного напою. В колекціях пакетованого та розсипного чаю Ви також можете знайти Молочний улонг, Фудзянь улонг або Женьшеневий улонг.



 Як зберігати і заварювати Улонг?

 Чай необхідно зберігати в приміщенні з кімнатною температурою в герметичних непрозорих ємкістях. Це допоможе зберегти багатство смакових якостей. Не рекомендується використовувати скляний посуд, адже він не захищає чайне листя від світла. Для заварювання напою використовуйте фільтровану або бутильовану воду. Звичайна вода з-під крану негативно впливає на смакові якості Улонгів. Для одного заварювання достатньо 1 чайної ложки на чашку та 2-х чайних ложок на чайник. Чай необхідно залити свіжим окропом та залишити на 3-5 хвилин. Насолоджуйтеся пряним смаком та горіхово-трав'яними нотками улюблених сортів Улонгів (Улунів) з колекції Newby